Installateurs en wederverkoop
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Zonnepanelen test en kwaliteit

  Bij Solar Outlet testen we net als bij vele andere leveranciers en importeurs steeksproefgewijs ieder zonnepaneel dat wij aanbieden. Hierbij wordt gekeken of de zonnepanelen voldoen aan de opgegeven eisen en het opgegeven vermogen.  

  Nieuwe zonnepanelen komen nagenoeg altijd door de tests en presteren (initieel) zoals er van de zonnepanelen mag worden verwacht, gekeken naar de specificaties. Wat daarmee dan ook opvalt is dat de verschillen in de prestatie van de zonnepanelen - gemeten in kWh per kWp - minimaal zijn. Dit zie je ook terug in de tests die je online tegenkomt. Bij de zonnepanelentests van het gerenommeerde testinstituut Photon, de commerciele test van Zonnepanelen.net en ook de eigen test van onze concullega Solar Bouwmarkt zijn de verschillen tussen de geteste nieuwe zonnepanelen minimaal.  

  Waar echter wel verschillen in te vinden zijn zijn de testresultaten op lange termijn. Een zonnepaneel dat het eerste jaar op een dak ligt presteert doorgaans beter dan hetzelfde zonnepaneel dat al 10 jaar op een dak ligt. Dit komt doordat het vermogen van de zonnepanelen jaarlijks afneemt door degradatie. Bij het ene zonnepaneel is de degradatie een 0,5% per jaar, waar het bij een ander 2% per jaar is. Wij vinden dan ook dat de degradatie in een belangrijke mate bepalend is voor de kwaliteit van een zonnepaneel. Dus de mate waarin het zonnepaneel jaarlijks in rendement afneemt.

  Het testinstituut Photon test zonnepanelen al vanaf 2003. Zij hebben ook waarden van degradatie van zonnepanelen. De verschillen in resultaat op de langer termijn worden aanzienlijk groter. De panelen van SunPower komen als beste naar voren als er gekeken wordt naar de degradatie op langere termijn, daarbij geeft SunPowerr 25 jaar garantie op haar zonnepanelen. Wij waarderen de zonnepanelen van SunPower dan ook als Topklasse.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking