Installateurs en wederverkoop
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Hoe werkt de BTW teruggave op een thuisbatterij?

  Thuisbatterijen komen steeds vaker ter sprake wanneer we praten over de aanschaf van bijvoorbeeld een laadpaal of zonnepanelen. De reden hiervoor is dat thuisbatterijen jou de mogelijkheid geven om overdag opgewekte zonne-energie op te slaan voor gebruik tijdens de avonduren of op bewolkte dagen. Hierdoor kun je de eigen opgewekte energie maximaal benutten en word je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en de stijgende energieprijzen. Doordat je de opgeslagen zonne-energie gebruikt tijdens piekuren, wanneer de elektriciteitsprijzen vaak hoger zijn, kun je flink besparen op je energiekosten. Klinkt goed, toch?

  Wanneer je als consument kiest voor de aanschaf van een thuisbatterij heb je sinds kort de mogelijkheid om de BTW hiervan terug te vorderen. Dit maakt de aanschaf natuurlijk een stuk aantrekkelijker. Er zijn echter enkele voorwaarden verbonden aan het terugvorderen van het bedrag. We zullen ze even beknopt samenvatten:

  • Er dient een dynamisch energiecontract te zijn afgesloten door jou of je partner/huisgenoot
  • Je dient de aanschaf als consument te doen
  • Je treft een KOR-regeling bij de BTW teruggave
  • Er mag in het verleden nog geen BTW zijn teruggevorderd over een duurzame energie aankoop

  Hieronder zullen we de bovenstaande punten verder toelichten, zodat je niet voor verassingen komt te staan. 

  Zo moet je bijvoorbeeld een dynamisch energiecontract hebben afgesloten bij de energieleverancier, vanwege de BTW die je al afdraagt door het in- en verkopen van de (opgewekte) stroom. Dynamische contracten veroveren snel de markt en de stroomtarieven hiervan lagen de afgelopen jaren significant lager dan die van vaste of variabele leveranciers. Door het stroomverbruik te verschuiven, bijvoorbeeld met behulp van een slimme app kan je besparing flink oplopen, door het aansturen van elektrische apparaten.

  Daarnaast moet de BTW terugvordering door een particulier worden aangevraagd, aangezien er een KOR-regeling wordt getroffen voor de consument. Mochten er in de nabije toekomst plannen zijn zelfstandig ondernemer te worden, dan zijn er andere mogelijkheden om de BTW terug te vorderen.Als laatst dient het dynamisch energiecontract op naam te zijn van de persoon die de BTW terug vraagt. Mocht u dus zelfstandig ondernemer zijn of worden, dan zou u de aanvraag kunnen doen door middel van uw partner en/of huisgenoot. Bovendien is het belangrijk dat er in het verleden nog niet eerder BTW is teruggevorderd.

  Heb je na het doornemen van deze tekst nog onbeantwoorde vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen; wij staan klaar om je op weg te helpen naar een voordelige thuisbatterij!

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking